Ana sayfa > Tarifler > Çilekli Kadayıf Çanakları

İçindekiler

  • Tel kadayıf – 80 gr
  • Eritilmiş Becel Tereyağı Keyfi Paket - 40 gr
  • Taze soğuk krema – 100 ml
  • Pudra şekeri – 2 çorba kaşığı
  • Labne - 50 gr
  • 4’e bölünmüş çilek – 2 tane
  • Şerbet için:
  • Toz şeker - 50 gr
  • Su - 100 ml
  • Limon suyu – 1 çay kaşığı

Hazırlık aşamaları

  1. Şerbet için toz şekerle suyu kaynatın, içine limon suyunu ekleyip ateşten alın ve soğumaya bırakın.
  2. Tel kadayıfları eritilmiş Becel Tereyağı Keyfi ile karıştırıp 8 eşit parçaya bölün. Parçaları muffin kalıplarına kuş yuvası gibi yerleştirip 180°C fırında kızarana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
  3. Fırından çıkarıp üstlerine şerbeti gezdirin.
  4. Kremayı mikserin yüksek devrinde pudra şekeriyle çırparak kabartın.
  5. İçine labneyi ekleyip karıştırın.
  6. Hazırladığınız kremayı sıkma poşetine doldurun.
  7. Kadayıf çanaklarını servis tabağına alıp içlerini kremayla doldurun, üstlerini birer parça çilekle süsleyerek servis edin.

Afiyet olsun!

Besin Değerleri

  • 1 Porsiyon50 g
  • Enerji124,4 Kcal
  • Protein1,6 g
  • Karbonhidrat13,6 g
  • Yağ7,2 g