Ana sayfa > Tarifler > Bonfile Dilimli Burgu Makarna

İçindekiler

  • Kepekli burgu makarna – 1 paket (500 gr)
  • Dana bonfile – 5 biftek büyüklüğünde (500 gr)
  • Çeri domates – 10 adet (200 gr)
  • Sarımsak – 2 diş (4 gr)
  • Becel Tuz – 3 çay kaşığı (6 gr)
  • Becel Pratik Tereyağı Keyfi – 3 yemek kaşığı (30 gr)
  • Kekik – 1 çay kaşığı (2 gr)
  • Domates salçası – 1 yemek kaşığı (10 gr)
  • Karabiber – 1 çay kaşığı (2 gr)

Hazırlık aşamaları

  1. Becel Pratik Tereyağı Keyfi Sıvı Margarin’i tavaya koyun.
  2. Salça ve kekiği ilave ederek 5 dakika kısık ateşte soteleyin.
  3. Kuşbaşı doğranmış yağsız dana etini, ikiye kesilmiş çeri domatesleri, dövülmüş sarımsak ve karabiberi ekleyerek salçalı sosu harmanlayın.
  4. Karışımı borcam kaba alarak ağzını alüminyum folyoyla sıkıca kapayın.
  5. 180 derecede 20 dakika fırınlayın.
  6. Makarnaya Becel Tuz’u ekleyerek tüm suyunu çekecek şekilde haşlayın.
  7. Makarnayı sıcakken fırında pişen etle harmanlayıp servis edin.

Afiyet olsun!

Besin Değerleri

  • 1 Porsiyon300 g
  • Enerji634 kcal
  • Protein40,5 g
  • Karbonhidrat93 g
  • Yağ10 g