Ana sayfa > Tarifler > Biberiyeli Patates Eşliğinde Izgara Antrikot

İçindekiler

  • Antrikot – 2 kalın dilim (300 gr)
  • Becel Tereyağı Keyfi Kase – 3 çorba kaşığı
  • Ufak taze patates – 12 adet
  • Soyulmuş arpacık soğan – 5-6 adet
  • Sarımsak – 1 diş
  • Ufak doğranmış kırmızı kapya biber – 1 adet
  • Doğranmış biberiye – 1 dal
  • Karışık Akdeniz yeşillikleri
  • Becel Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber

Hazırlık aşamaları

  1. Patatesleri tuzlu kaynar suda 6 dakika haşlayın.
  2. Yapışmaz tabanlı bir tavada 2 çorba kaşığı Becel Tereyağı Keyfi’ni ısıtıp sarımsağı ve soğanları ekleyin.
  3. 1-2 dakika yağda çevirdikten sonra biberleri ve patatesleri ilave edip tuzunu ve karabiberini ayarlayın. 3-4 dakika boyunca ara sıra karıştırarak pişirmeyi sürdürün.
  4. Biberiyeleri de ilave ettikten sonra 2 dakika daha pişirip ateşten alın. Sıcak kalması için üstü kapalı olarak muhafaza edin.
  5. Izgara tavanızı kızdırıp 1 çorba kaşığı Becel Tereyağı Keyfi’ni ekleyin. Yağ eridikten sonra antrikotlarınızı tavaya alın.
  6. Bir yüzünü 2 dakika pişirdikten sonra tuz ve taze çekilmiş karabiber serpiştirip diğer yüzlerini çevirin. Öteki yüzlerini de 2 dakika pişirdikten sonra ters çevirerek her 2 yüzünü de birer dakika daha pişirin.
  7. Etlerinizi bir tabağa alıp 5 dakika dinlendirin.
  8. Dinlenen antrikotları yağda çevrilmiş biberiyeli patatesler ve Akdeniz yeşillikleri eşliğinde servis edin.

Afiyet olsun!

Besin Değerleri

  • 1 Porsiyon200 g
  • Enerji191,7 Kcal
  • Protein16,9 g
  • Karbonhidrat75,9 g
  • Yağ6,4 g