Ana sayfa > Tarifler > Balkabağı Çorbası

İçindekiler

  • Kabuğu soyulmuş küp doğranmış balkabağı - 250 gr
  • Kabaca doğranmış soğan – 1 adet
  • Becel Tereyağı Keyfi Kase - 20 gr
  • Sıcak su (sebze suyu ya da tavuk suyu kullanabilirsiniz) – 1 lt
  • Krema – 100 ml
  • Taze kekik
  • Becel Tuz
  • Karabiber

Hazırlık aşamaları

  1. Becel Tereyağı Keyfi’ni tencerede eritin.
  2. Soğanları ve balkabaklarını ekleyip birkaç dakika soteleyin.
  3. Sıcak suyu ilave edip balkabakları yumuşayana kadar orta ateşte pişirin.
  4. Balkabakları istenilen yumuşaklığa gelince kremayı ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiberle lezzetlendirip ateşten alın.
  5. El blenderinden geçirerek pürüzsüz bir kıvama gelemsini sağlayın.
  6. Kaselere pay edip krema ve taze kekik yapraklarıyla süsleyerek servis edin.

Afiyet olsun!

Besin Değerleri

  • 1 Porsiyon350 g
  • Enerji135,7 Kcal
  • Protein1,4 g
  • Karbonhidrat7,5 g
  • Yağ11,8 g