Ana sayfa > Tarifler > Baharatlı Yumuşacık Tavuk

İçindekiler

  • Marine etmek için; 100 ml yoğurt
  • 180 g domates, soyulmuş ve doğranmış
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 50 g dövülmüş badem
  • 2 cm kalınlığında taze zencefil
  • 1 tane yeşil acı biber, çekirdekleri çıkarılmış ve kıyılmış
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yemek için; 4 adet derisiz tavuk göğsü fileto, kalın kesilmiş (440g)
  • 60 g Becel Tereyağ Keyfi
  • 4 tane kakule, ezilmiş
  • 2 diş sarımsak
  • 1 soğan, iyice doğranmış
  • 200 ml yarım yağlı süt
  • 3 yemek kaşığı kıyılmış kişniş

Hazırlık aşamaları

  1. Marine etmek için gereken tüm malzemeleri blenderdan geçirip, tavuk göğüslerinin üstüne koyup bir gece bekletin.
  2. Becel Tereyağ Keyfi’nin yarısını bir tavada ısıtın. Kakuleyi ekleyip 30 saniye pişirin, sonra soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar pişirin.
  3. Marine sosuyla birlikte tavukları tavaya ekleyin ve kapağı kapalı şekilde sos koyulaşıncaya kadar 15-20 dakika orta ateşte pişirin. Sonrasında sütü ekleyerek iyice karıştırın. Kişnişi de ekledikten sonra 2-3 dakika daha karıştırarak pişirin.

Afiyet olsun!

Besin Değerleri

  • 1 Porsiyon318 g
  • Enerji332,6 Kkal
  • Protein10,7 g
  • Karbonhidrat33,4 g
  • Yağ17,1 g