Ana sayfa > Tarifler > Baharatlı Kuzu İncik

İçindekiler

  • Kuzu incik – 2 adet
  • Arpacık soğan – 6 adet
  • Sarımsak – 2 diş
  • Becel Tereyağı Keyfi Kase – 2 çorba kaşığı
  • Kabaca doğranmış kuru erik – 6-7 adet
  • Kavrulmuş kabuksuz badem – 10-12 adet
  • Çubuk tarçın – 1 adet
  • Yıldız anason – 1 adet
  • Karanfil – 2-3 adet
  • Becel Tuz
  • Karabiber

Hazırlık aşamaları

  1. Becel Tereyağı Keyfi’ni yapışmaz tabanlı bir tencerede ısıtıp incikleri tencereye alın.
  2. Yüksek ateşte birkaç dakika çevirip soğanları ve sarımsakları ekleyin. Karıştırarak 2 dakika daha pişirin.
  3. Bademleri, erikleri, çubuk tarçını, yıldız anasonu, karanfilleri ve 1 su bardağı ılık suyu ilave edip kapağını kapatın.
  4. Kısık ateşte 30-40 dakika pişirin.
  5. Tuzunu ve karabiberini ekleyip 10 dakika daha pişirdikten sonra sosuyla birlikte servis edin.

Afiyet olsun!

Besin Değerleri

  • 1 Porsiyon275 g
  • Enerji366,7
  • Protein46,4 g
  • Karbonhidrat19,4 g
  • Yağ12,6 g